Detalii despre Opera 10


Se pare că apariţia Google Chrome de acum aproape două luni, şi începutul noului război al browserelor,va avea, aşa cum se aştepta toată lumea, efecte benefice pentru utilizatori (spre deosebire de primul “browser war”). Unul dintre efectele acestui nou război este că producătorii browserelor, vor lansa mai des noi versiuni ale produselor lor (vor fi lansate noi versiuni la interval de câteva luni, nu câţiva ani), şi că versiunile minore lansate, aduc nu numai bugfix-uri ci şi caracteristici noi.
După ce am aflat că Mozilla va lansa Firefox 3.1 în primul semestru din 2009 (primul beta este deja disponibil), care va aduce, pe lângă câteva îmbunătăţiri ale interfeţei grafice, noul engine de Javascript, care se anunţă rapid (mai rapid decât Google Chrome), Opera a anunţat câteva din planurile pentru Opera 10.
Aflăm astfel că vom avea parte de primul alpha până la sfârşitul acestui an, că vom avea în sfârşit parte de un spellchecker integrat şi de auto-updates, un motor de redare îmbunătăţit (probabil că va trece testul Acid3), şi câteva îmbunătăţiri la capitolul securitate.
Via FavBrowser.com

Creative Commons License
This work, unless otherwise expressly stated, is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Romania License.

, , ,